Često postavljena pitanja

Sadrže li proizvodi merci životinjske sastojke?

U proizvodnji merci proizvoda osim biljnih sastojaka koristimo i mliječne proizvode. U slučaju proizvoda merci Finest Selection odabir čokoladnih specijaliteta s bademom, kao sastojak se koristi i protein kokošjeg jaja.

Sadrže li proizvodi merci alkohol?

Alkohol nije sastojak čokolada merci.  No, aroma za čokoladne nadjeve ga može sadržavati, jer se neke arome mogu dobiti samo uz pomoć alkohola. Ponekad u ovom procesu moramo miješati sastojke. Količine alkohola koje na ovaj način ulaze u gotov proizvod vrlo su male i otprilike odgovaraju onima koje mogu sadržavati normalni voćni sokovi, a koje su rezultat prirodnih procesa fermentacije voća.

Jesu li merci proizvodi bez glutena?

Većina naših proizvoda udovoljava zakonskim zahtjevima kao i zahtjevima Njemačke udruge za celijakiju za hranu bez glutena (maksimalno 20 mg glutena po kg hrane).

Proizvod Finest Selection odabir čokoladnih specijaliteta s bademom nije bez glutena jer se u njegovoj proizvodnji koriste pšenični proteini i pšenični slad.

 

Ovo su trenutno aktualne informacije koje se mogu promijeniti zajedno s našim receptima; preporučujemo, da pogledate popis sastojaka.

Je li moguće naručiti merci proizvode u personaliziranom pakiranju?

Na našoj internetskoj stranici moguće je koristiti mogućnost oblikovanja uložnog lista za merci proizvode. Tamo možete oblikovati vlastit uložni list tako da dodate vlastiti tekst ili fotografiju, zatim je isprintate i umetnete iza ambalažne folije.