Pravila o zaštiti privatnosti

STORCK CROATIA D.O.O., Radnička 34a, 10000 Zagreb (u daljnjem tekstu Storck) vrlo ozbiljno shvaća zaštitu vaših osobnih podataka te prikuplja, obrađuje i upotrebljava vaše podatke samo u skladu sa standardima propisa o zaštiti podataka.

Storck voditelj je obrade podataka i stoga je odgovoran za vaše osobne podatke. Naši su kontaktni podaci:

Poštanska adresa: Radnička 34a, 10000 Zagreb
Telefonski broj: +385 (1) 5634 880

Ako se na ovom web-mjestu nalaze poveznice na druge mrežne stranice, ova se pravila ne primjenjuju na prikupljanje i obradu osobnih podataka na stranicama s poveznica jer Storck nema nikakav utjecaj na njihov dizajn i sadržaj.

2.1 Upotreba web-mjesta

Kada posjetite naše web-mjesto, privremeno se obrađuju podaci o vezi (uključujući IP adresu, posljednji posjećeni URL, vrijeme i datum, stranice kojima ste pristupili i elemente poput podstranica ili gumba, količinu podataka koja je prenesena, status, je li zahtjev bio uspješan, opis upotrijebljenog internetskog preglednika i vrstu uređaja). Obrađujemo ove podatke u mjeri u kojoj je to potrebno za rad web-mjesta. Naša je pravna osnova naš legitiman interes pružanja web-mjesta radi vanjskog predstavljanja i marketinga u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP) Europske unije (Uredba EU 2016/679; u daljnjem tekstu: OUZP). Također pohranjujemo podatke o vezi u datoteke zapisnika na našem poslužitelju web-mjesta u legitimnom interesu osiguranja sigurnog rada našeg web-mjesta. Uz vašu privolu, također možemo obrađivati ove podatke u pseudonimnom obliku u svrhe navedene u odjeljku 2.2.

Općenito, upotreba našeg web-mjesta moguća je bez pružanja drugih podataka koji nisu navedeni u ovom odlomku (pogledajte odjeljak 7).

2.2 Analiza u marketinške svrhe i za optimizaciju web-mjesta (Piwik PRO)

Na web-mjestima tvrtke Storck, podaci o vašoj upotrebi web-mjesta obrađuju se tehnologijama pružatelja usluga Piwik PRO radi optimizacije web-mjesta i u marketinške svrhe ako date svoju privolu za to prilikom prve posjete web-mjestu. U tu svrhu, profili upotrebe koji sadrže podatke navedene u odjeljku 2.1 i podaci o vašim radnjama na našem web-mjestu (odnosno kojim ste stranicama, gumbima ili drugim elementima pristupili i kada) stvaraju se pod pseudonimom. Profili neće sadržavati nikakve podatke kojima se izravno utvrđuje vaš identitet (poput vašeg imena) i neće se kombinirati s takvim podacima. Pravna je osnova za analizu vaša privola (članak 6. stavka 1. točka (a) OUZP-a).

Obrada se provodi u ime tvrtke Storck na poslužiteljima koje pruža Piwik PRO GmbH, Lina-Bommer-Weg 6, 51149 Köln, Njemačka.

Radi olakšavanja analize upotrebe, mogu se upotrebljavati kolačići (pogledajte odjeljak 2.3) za prepoznavanje vašeg internetskog preglednika. Kada prvi put posjetite naše web-mjesto, tražimo vašu privolu za upotrebu kolačića u navedenu svrhu i za analizu upotrebe opisanu u ovim pravilima. Ako želite povući privolu, slijedite ove upute.

U svakom trenutku možete deaktivirati analizu svojih podataka o upotrebi u pseudonimnim profilima pomoću usluge Piwik PRO. Postoje dva načina na koja to možete učiniti. Najprije možete aktivirati opciju „Nemoj pratiti” u pregledniku (pogledajte odjeljak za pomoć u svojem pregledniku za više informacija). Alternativno možete kliknuti na sljedeći potvrdni okvir da biste postavili kolačić kojim iskazujete da ne želite da vas se prati putem usluge Piwik PRO:

Pogledajte odjeljak 2.3 da biste saznali kako pregledavati naše web-mjesto bez kolačića.

2.3 Kolačići

Kada posjetite naše web-mjesto, obavještavamo vas da web-mjesto upotrebljava kolačiće za poboljšanje funkcionalnosti i, ako ste dali svoju privolu, za podršku analizi upotrebe u svrhe optimizacije web-mjesta i marketinga (odjeljak 2.2).

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju s poslužitelja web-mjesta u vaš preglednik i pohranjuju na tvrdi disk vašeg računala, pametnog telefona ili tableta. To će nam omogućiti da prepoznamo vaše ponovne posjete s istog računala i time vam pružimo bolju funkcionalnost web-mjesta. Također upotrebljavamo funkcionalne kolačiće, koji su potrebni za najbolje iskustvo upotrebe web-mjesta (nazivaju se obavezni kolačići). Međutim, možete prigovoriti na upotrebu kolačića deaktivacijom kolačića u postavkama svojeg preglednika i/ili izbrisati kolačiće s tvrdog diska putem izbornika u pregledniku. Ako to učinite, ne možemo jamčiti da će naše web-mjesto u potpunosti funkcionirati (npr. možda će se od vas tražiti privola za kolačiće svaki put kada posjetite web-mjesto jer se vaša odluka može spremiti samo pomoću kolačića).

Osim toga, ako ste za to dali privolu, možemo postaviti kolačiće za provođenje analiza web-mjesta (pogledajte odjeljak 2.2). Privolu za to možete povući u svakom trenutku. Da biste povukli privolu za analizu i povezane kolačiće, slijedite upute u odjeljku 2.2.

Također možete, ovisno o opcijama koje se nude u vašem pregledniku, odlučiti deaktivirati kolačiće za praćenje (koje možemo upotrebljavati ako nam date privolu) u postavkama svojeg preglednika u svakom trenutku i/ili izbrisati kolačiće sa svojeg tvrdog diska putem izbornika u pregledniku. Osim toga, u pregledniku možete instalirati dodatak kojim se sprječavaju praćenje i/ili povezani kolačići da biste zaštitili svoju privatnost.

Kada posjetite naše web-mjesto, postavljaju se sljedeći kolačići (kolačići koji nisu označeni kao obavezni postavljaju se samo uz vašu privolu):

Kolačić Kategorija Obrađuje Svrha Razdoblje čuvanja
Kolačić _pk_id Kategorija Praćenje (neobavezno) Obrađuje Piwik (odj. 2.2) Svrha Praćenje usluge Piwik – pohranjuje ID specifičan za stranicu radi dodjeljivanja podatkovnog zapisa Razdoblje čuvanja 12 mjeseci
Kolačić _pk_ses Kategorija Praćenje (neobavezno) Obrađuje Piwik (odj. 2.2) Svrha Praćenje usluge Piwik – pohranjuje ID za trenutačnu sesiju preglednika korisnika radi dodjeljivanja zapisa Razdoblje čuvanja 30 minuta
Kolačić stg_last_interaction Kategorija Praćenje (neobavezno) Obrađuje Piwik (odj. 2.2) Svrha Praćenje usluge Piwik – pohranjuje trenutak posljednje interakcije korisnika Razdoblje čuvanja 12 mjeseci
Kolačić stg_returning_visitor Kategorija Praćenje (neobavezno) Obrađuje Piwik (odj. 2.2) Svrha Praćenje usluge Piwik – pohranjuje podatak o tome radi li se o postojećem korisniku Razdoblje čuvanja 12 mjeseci
Kolačić stg_traffic_source_priority Kategorija Praćenje (neobavezno) Svrha Piwik (odj. 2.2) Obrađuje Praćenje usluge Piwik – pohranjuje izvor (kampanja, tražilica, izravni unos) iz kojeg je korisnik došao na web-mjesto Razdoblje čuvanja 30 minuta
Kolačić stg_optout Kategorija Praćenje (neobavezno) Svrha Piwik (odj. 2.2) Obrađuje Praćenje usluge Piwik – pohranjuje podatak o tome da nema praćenja Razdoblje čuvanja 12 mjeseci
Kolačić hl Kategorija Jezik (obavezno) Svrha Storck Obrađuje Lokalne postavke – pohranjuje jezik i domenu pojedine stranice (npr. de_CH ili en_COM) Razdoblje čuvanja 12 mjeseci
Kolačić hideCookieNotification Kategorija Obavijest o kolačićima (obavezno) Svrha Storck Obrađuje Obavijest o kolačićima – postavlja se tako da se obavijest o kolačićima ne bi ponovno prikazivala prilikom svakog posjeta web-mjestu Razdoblje čuvanja 24 sata
Kolačić hideLocationNotification Kategorija Odabir države (obavezno) Svrha Storck Obrađuje Obavijest o lokaciji – postavlja se tako da se odabir države ne prikazuje svaki put kada posjetite storck.com Razdoblje čuvanja Samo tijekom sesije preglednika (takozvani kolačić sesije)

Kontaktni obrazac ili drugi komunikacijski kanali

Ako upotrijebite naš kontaktni obrazac, obrađujemo vašu poruku, ime i prezime, adresu e-pošte, državu te, ako nam pružite te podatke, telefonski broj, adresu i poduzeće. Obrađujemo ove podatke da bismo odgovorili na vaš upit. Vaši će se osobni podaci prenijeti trećim stranama samo ako je to potrebno za odgovor na vaš upit (npr. ako zatražite informacije o drugom poduzeću unutar grupe Storck). Pravna je osnova za obradu članak 6. stavka 1. točka (b) OUZP-a ako se obrada vašeg zahtjeva odnosi na ugovor koji smo sklopili s vama i ako je potrebna za izvršenje ugovora ili ako se vaš zahtjev odnosi na provedbu predugovornih mjera. U suprotnom je pravna osnova naš legitiman interes pružanja kontaktnog obrasca i odgovaranja na opća pitanja (članak 6. stavka 1. točka (f) OUZP-a). Također obrađujemo vaše podatke u skladu s ovim odlomkom ako nam uputite upit putem e-pošte ili na drugi način.

2.5 Poveznice na društvene mreže

Namjerno ne uključujemo dodatke (plug-in) za društvene mreže na svoja web-mjesta jer oni prenose osobne podatke čim se web-mjesto učita. Naše web-mjesto sadrži samo poveznice na društvene mreže (npr. Facebook i Twitter). To znači da se prilikom posjećivanja našeg web-mjesta osobni podaci ne prenose na povezane društvene mreže. Međutim, ako kliknete na poveznicu na jednu od društvenih mreža, neki će se podaci (npr. naziv preglednika) možda prenijeti pružateljima društvene mreže, kao i kod svake internetske poveznice. Ako imate korisnički račun na društvenoj mreži u pitanju i ako ste prijavljeni u taj korisnički račun, društvena mreža može dodijeliti posjet našem web-mjestu vašem korisničkom računu na društvenoj mreži. To možete spriječiti tako da se odjavite prije nego što kliknete na poveznicu. Imajte na umu da ne možemo utjecati na sadržaj web-mjesta na poveznicama, kao ni na obradu podataka na tim web-mjestima. Svrhu i opseg prikupljanja, obrade i upotrebe podataka na društvenim mrežama, kao i opcije postavki za zaštitu privatnosti, možete pronaći u podacima o zaštiti podataka pojedinog pružatelja usluge. Nalaze se ovdje:

Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska
https://www.facebook.com/about/privacy

LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irska
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy/

Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2 D02 AX07, Irska
https://twitter.com/en/privacy

Naše web-mjesto hostira naše njemačko matično društvo (August Storck KG) kod partnera za hostiranje denkwerk GmbH, Vogelsanger Street 66, 50823 Köln, Njemačka, koji je obvezan ugovorom o obradi podataka na obrađivanje podataka na odgovarajući način.

Ako u ovim pravilima o zaštiti privatnosti nije navedeno drugačije, ne prenosimo vaše podatke trećim stranama. Prijenos će se provesti u izvanrednim slučajevima ako smo primorani prenijeti podatke zbog pravnih propisa i/ili službenih ili sudskih naloga.

Vaši se podaci u pravilu neće prenositi primateljima u trećim zemljama (odnosno izvan Europskog gospodarskog prostora) ni međunarodnim organizacijama. Ako je takav prijenos potreban u izvanrednim slučajevima, pogotovo ako upit koji ste uputili trebamo proslijediti jednom od naših poduzeća u trećoj zemlji (odjeljak 2.4), osigurat ćemo da su zahtjevi poglavlja V. OUZP-a ispunjeni i da je time kod primatelja zajamčena odgovarajuća razina zaštite podataka. U tu svrhu upotrebljavamo standardne ugovorne klauzule EU-a za prijenos podataka u treće zemlje kada je to potrebno.

Podaci pohranjeni u datotekama zapisnika (odjeljak 2.1) u osobnom se obliku pohranjuju najviše sedam dana. Nakon tog razdoblja, osobni se podaci u datotekama zapisnika anonimiziraju.

U svim drugim slučajevima brišemo vaše osobne podatke čim više nisu potrebni za svrhe povezane s obradom i ako zakonske obveze o čuvanju podataka ne dolaze u sukob s time.

Tvrtka Storck poduzela je sve potrebne tehničke i organizacijske mjere za zaštitu vaših podataka od gubitka, nanošenja štete, manipulacije i neovlaštenog pristupa. Naši zaposlenici i sve osobe uključene u obradu podataka obvezni su pridržavati se zakona o zaštiti podataka i postupati s osobnim podacima na povjerljiv način. Naši su zaposlenici završili odgovarajuću obuku. U tvrtci Storck osigurava se sukladnost sa svim postupcima zaštite podataka putem unutarnjih i vanjskih provjera.

Da bismo zaštitili osobne podatke svojih korisnika, upotrebljavamo siguran način prijenosa putem mreže, takozvani prijenos „Secure Socket Layer” (SSL). To možete vidjeti prema slovu „s” u http://, odnosno https://, kao i možda zelenom simbolu zaključanog lokota na adresnoj traci. Klikom na simbol možete saznati više o certifikatu SSL koji se upotrebljava. Prikaz simbola ovisi o verziji preglednika koju upotrebljavate. Šifriranje SSL pruža šifriran i cjelovit prijenos vaših podataka.

OUZP o zaštiti podataka uključuje više prava u vezi s podacima koja se odnose na vas kao fizičku osobu (takozvana prava ispitanika).

6.1 Pravo na pristup podacima

Imate pravo na primanje potvrde o tome jesmo li obradili vaše osobne podatke. Ako jesmo, imate pravo pristupa tim podacima. Pojedinosti o pravu na pristup možete pronaći u članku 15. OUZP-a.

6.2 Pravo na ispravak i dopunu

Imate pravo zatražiti od nas da ispravimo netočne osobne podatke koji se odnose na vas i dopuniti nepotpune osobne podatke bez odgađanja u skladu s člankom 16. OUZP-a.

6.3 Pravo na brisanje (,,pravo na zaborav“)

Imate pravo zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke bez odgađanja ako je primjenjiv jedan od razloga navedenih u članku 17. OUZP-a. Takav razlog za trenutno brisanje može postojati, primjerice, ako osobni podaci više nisu potrebni za obradu vašeg zahtjeva ili ako ste uložili prigovor na obradu podataka.

6.4 Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti od nas da ograničimo obradu vaših osobnih podataka ako je ispunjen jedan od uvjeta navedenih u članku 18. OUZP-a. Primjerice, u slučaju da osporavate točnost podataka, imate pravo na ograničenje obrade tijekom vremena koje nam je potrebno za provjeru točnosti podataka.

6.5 Pravo na povlačenje privole

U svakom trenutku imate pravo povući svoju privolu za obradu vaših osobnih podataka u skladu s člankom 7. stavkom 3. OUZP-a. Povlačenje je primjenjivo samo na buduću obradu podataka, odnosno obrada podataka koja je provedena prije povlačenja u ovom slučaju ostaje pravovaljana.

6.6 Pravo na prigovor

Ako se naša obrada podataka temelji na legitimnom interesu prema članku 6. stavci 1. točki (f) OUZP-a (pogledajte prethodni tekst za pravnu osnovu svake aktivnosti obrade podataka), imate pravo na prigovor prema članku 21. stavci 1. OUZP-a. Stoga možete uložiti prigovor na našu obradu vaših osobnih podataka u svakom trenutku ako za to postoje razlozi koji proizlaze iz vaše specifične situacije. Nakon što uložite prigovor, više nećemo obrađivati vaše osobne podatke, osim ako postoje dokazivi i uvjerljivi razlozi za obradu koji iziskuju zaštitu i koji prevladavaju nad vašim interesima, pravima i slobodama ili ako obrada služi za ostvarivanje, potraživanje ili obranu pravnih zahtjeva.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu osobnih podataka u svrhu izravnog oglašavanja u skladu s člankom 21. stavkom 2. OUZP-a. U tom slučaju više nećemo obrađivati vaše podatke u tu svrhu.

6.7 Pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

Također imate pravo na podnošenje pritužbe nadležnom nadzornom tijelu. Međutim, ako imate pitanja ili prigovore u vezi sa zaštitom podataka u tvrtci Storck, preporučujemo da se najprije obratite našem službeniku za zaštitu podataka (pogledajte odjeljak 1).

Niste pravno ni ugovorno obvezni pružiti osobne podatke tvrtci Storck prilikom posjećivanja web-mjesta. Međutim, za upotrebu određenih područja (točnije kontaktnog obrasca ili promidžbenih natječaja) pružanje podataka možda će biti potrebno za obradu vašeg zahtjeva ili provedbu promidžbenih natječaja.

Storck ne obrađuje vaše osobne podatke za automatizirano pojedinačno donošenje odluka.

Zbog novih pravnih zahtjeva, poduzetničkih odluka ili tehničkog napretka možda će biti potrebne izmjene naših pravila o zaštiti privatnosti. U skladu s time, prilagodit ćemo ova pravila o zaštiti privatnosti. Najnoviju verziju uvijek možete pronaći na našem web-mjestu.